Apa filter optik?

Ana telung jinis saringan optik: saringan trabasan, saringan longpass, lan saringan bandpass. Saringan trabasan ngidini dawa gelombang luwih cendhek tinimbang dawa gelombang cut-off, nalika dawa gelombang luwih dawa. Kosok baline, filter longpass ngirim dawa gelombang luwih dawa tinimbang dawa gelombang sing dipotong nalika mblokir dawa gelombang sing luwih cekak. Filter bandpass minangka filter sing ngidini kisaran dawa, utawa "band", bisa dawa liwat, nanging ngatasi kabeh dawa gelombang ing band. Filter monochromatic minangka kasus ekstrim filter bandpass, sing mung bisa ngirim dawa gelombang sing sempit.

Filter optik kanthi selektif ngirimake bagean saka spektrum optik, nalika nolak bagean liyane. Umume digunakake ing mikroskop, spektroskopi, analisis kimia, lan sesanti mesin.
Filter optik minangka piranti pasif sing ngidini transmisi dawane dawa gelombang utawa sawetara dawa gelombang cahya. Ana rong kelas saringan optik sing duwe mekanisme operasi sing beda-beda: saringan nyerep lan saringan dichroic.
Filter penyerap duwe lapisan macem-macem bahan organik lan anorganik sing nyedhot dawa gelombang tartamtu, saengga bisa ngidini dawa gelombang sing dipengini. Amarga nyedhot energi cahya, suhu saringan kasebut saya mundhak sajrone operasi. Filter-filter iki sederhana lan bisa ditambahake ing plastik supaya luwih murah saringan tinimbang rekan adhedhasar kaca. Pengoperasian saringan kasebut ora gumantung karo sudut cahya prastawa nanging saka sifat-sifat materi sing nggawe saringan kasebut. Asile, saringan sing apik kanggo digunakake nalika cahya saka dawa gelombang sing ora dikarepake bisa nyebabake swara optik.
Filter sichroic luwih rumit nalika dioperasikake. Iki kalebu serangkaian lapisan optik kanthi kekandelan sing tepat sing dirancang kanggo nggambarake dawa gelombang sing ora dikepengini lan ngirim jarak gelombang sing dikarepake. Iki bisa ditindakake kanthi nyebabake dawa gelombang sing dipengini bakal ngganggu konstruktif ing sisih transmisi filter, dene dawa gelombang liyane ngganggu konstruktif ing sisih refleksi filter.


Wektu kiriman: Agustus-02-2021