Kaluwihan Fluorida Kalsium - lensa lan windows CaF2

Kalsium Fluorida (CaF2) bisa digunakake kanggo windows optik, lensa, prisma lan kosong ing wilayah Ultraviolet to Infrared. Iki minangka bahan sing angel banget, luwih angel tikel kaping pindho tinimbang Fluorida Barium. Bahan Fluorida Kalsium kanggo panggunaan Infra-abang ditanam nggunakake fluorit sing ditambang kanthi alami, kanthi jumlah akeh kanthi biaya sing cukup murah. Bahan baku sing disiyapake kanthi kimia biasane digunakake kanggo aplikasi UV.

Nduwe indeks bias sing sithik banget sing bisa digunakake tanpa lapisan anti reflektif. Jendhela Fluorida Kalsium kanthi permukaan sing polesan stabil lan bakal tahan pirang-pirang taun ing kahanan normal nganti suhu nganti 600 ° C nalika wiwit alus. Ing kahanan garing, suhu operasi maksimum yaiku 800 ° C. Jendhela Kalsium Fluorida bisa digunakake minangka kristal laser utawa kristal deteksi radiasi kanthi didop karo elemen bumi langka sing cocog. Iki minangka kristal kanthi kimia lan fisik kanthi tahan tahan banyu, tahan kimia lan tahan panas. Nawakake panyerepan kurang lan transmisi dhuwur wiwit saka Vacuum Ultraviolet 125nm nganti Infra-red 8 mikron. Dispersi optik sing unik tegese bisa digunakake minangka lensa achromatic sing digabung karo bahan optik liyane.

Kabeh sifat kasebut nyengkuyung panggunaan astronomi, fotografi, mikroskopik, optik HDTV lan instrumen laser medis kanthi wiyar. Jendhela Fluorida Kalsium bisa diproduksi saka bahan kimia ultraviolet kelas Kalsium Fluorida sing umume ditemokake ing sistem pencitraan termal sing digawe adhem kanthi krogen. Amarga wis stabil sacara fisik lan kimia kanthi kakerasan unggul, dadi bahan pilihan microlithography lan aplikasi optik laser. Lensa Fluorida Kalsium Achromatic bisa digunakake ing kamera lan teleskop kanggo nyuda dispersi cahya lan ing industri minyak lan gas minangka komponen ing detektor lan spektrometer.


Wektu kiriman: Agustus-02-2021